Monday, March 12, 2018

MANA külmpressitud mahlad ja orgaanilised smuutid



Kuna talv pole veel päris läbi ja kevadeni on nagu ka aega siis eks igaüks tahab end värskete vitamiinidega turgutada. Sellepärast otsustasingi teile täna tutvustada värskeid külmpressitud mahlasid ja orgaanilisi smuutisid. Poes neid mahlasid vaadates olin veendunud, et tegemist on Eesti oma toodanguga aga kodus uurima hakates avastasin, et tegu on hoopis Leedu  tootega. MANA on esimene Leedu preemium kategooria mahl mida ei toodeta konsentraadist .Lihtsalt pigistatakse hoolikalt valitud köögiviljadest, puuviljadest ja marjadest.

Külmpressitud õunamahl


1 l õunamahla valmistamiseks on kasutatud 1,7 kg õunu. Kodulehel on kirjas, et valmistatud Leedus kasvatatud teatud sorti õuntest. Tekib küsimus, et millistest siis täpsemalt ?
Kohe esimese lonksuga on tunda tugevat suhkru maitset..kuigi silt pudelil lubab, et lisaaineid pole lubatud. Kas õige õunamahl ei peaks olema hapu ? Mäletan mina midagi valesti või polnud suhkru lisamine üldse oluline? Igatahes olen pettunud, et mahl pole päris see mida lubatakse.



Külmpressitud porgandi- õunamahl

1 l mahla valmistamiseks on kasutatud 1,4 kg porgandeid ja 0,5 kg õunu.
Esimese lonksuga tunnen vaid õuna maitset, porgand jääb kuidagi sootuks varju. Mulle meeldib muidugi, et see mahl tundub naturaalne ja puhas. Kui olin joomisega poole pudeli peale jõudnud hakkasin vaikselt ka porgandi maitset tundma. Kindlasti parem kui esimene mahl.


Külmpressitud apelsinimahl

Koduleheküljelt ei leidnud selle mahla kohta mingisugust infot. Sildilt loen välja, et 250 ml valmistamiseks on kasutatud 500 g apelsine.
Kusjuures maitseb just täpselt nii nagu üks värskelt pressitud apelsinimahl maitsema peaks. Julgen soovitada.

Külmpressitud õuna- mustsõstramahl 

Valmistamiseks kasutatud 1,6 kg õunu ja 0,13 kg mustsõstraid.
Täiuslik maitsekooslus. Mõnusalt hapukas kuid samas värske. Neile kes väga haput ei armasta soovitan lisada veidi vett, et maitset pehmemaks muuta. Mahladest vaieldamatu lemmik.


 

Valikus on ka porgandi-õuna-mustsõstra mahl kuid seda ma Selveri riiulitelt ei leidnud.








Mustika-banaani-õuna smuuti

49% külmpressitud orgaanilist õunamahla, 32% purustatud orgaanilist banaani, 14% purustatud orgaanilisi mustikaid ja 5% külmpressitud orgaanilist apelsinimahla.
Armastus esimesest suutäiest kui nii võib öelda. Head asjad koos ei saagi halvasti maitseda. Mõnusalt hapukas kuid samas siidine ja mahe. Üllatuseks võin mainida, et kõik maitsed peale apelsini on kenasti tunda.

Mango-banaani smuuti

50% külmpressitud orgaanilist õunamahla , 35% purustatud orgaanilist mangot, 10% orgaanilist banaani ja 5% külmpressitud orgaanilist apelsinimahla.
Ootused olid suuremad kui tegelikkus. Mango lisab pisut mõrkjat maitset ning banaan, apelsin, ja õun jäävad seetõttu tahaplaanile. Smuutidest kõige kehvem siiani.



Ananassi-kookose smuuti

35% külmpressitud orgaanilist õunamahla, 35% purustatud orgaanilist banaani, 25% orgaanilist ananassimahla ja 5% orgaanilist kookospiima.
Mõnusalt mahe, värske ja nauditav. Mina olen oma lemmiku leidnud. Kui millegi üle nuriseda siis õun ja ananass jäävad kaduma.




Millised on Teie lemmikud ?

No comments:

Post a Comment